Kaffeskole - rist
15362
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15362,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_popup_menu_push_text_right,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive
 

10 gode råd

Nr. 1

Friskmalet kaffe giver den bedste smag

Nr. 2

En nyåbnet pose kaffe skal helst forbruges over 1-2 uger

Nr. 3

Kaffe opbevares bedst i en lufttæt dåse så bevares alle kaffens smagsnuancer

Nr. 4

Benyt den rette dosering: ca. 7 gram pr. kop og ca. 45 gram til 1 liter vand

Nr. 5

Formalingsgrad = groft til stempelkaffe, fint til filterkaffe, ekstra fint til espresso

Nr. 6

Lad vandet “koge af” i ca. 45 sekunder, inden vandet hældes over bønnerne

Nr. 7

Kaffe i stempelkande – lad kaffen trække ca. 4 minutter før stemplet trykkes ned

Nr. 8

Kaffe skal drikkes friskbrygget – efter ca. 30 minutter begynder kaffen at blive bitter

Nr. 9

Uanset bryggemetode skal “kaffemaskine” altid være helt ren

Nr. 10

Brug rørsukker i kaffen – den karamelagtige smag fremhæver kaffens aroma

Anbefaling:

7 gram bønner pr. kop

4 kopper pr. dag/person (gennemsnit i følge Danmarks Statistik)

= 28 gram/kaffe/dag svarende til 10.22 kg kaffe/år.